TILAN MITAT

Olet jo askeleen lähempänä unelmien tilaasi!

Seuraavaksi neuvomme vaihe vaiheelta tilan mittaamisen. Toimittamalla mitat ohjeistuksen mukaan, suunnitteluprosessi nopeutuu huomattavasti. Mikäli missään vaiheessa mittausta tulee epäselvyyksiä, ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä mitta-asiat kuntoon!

Huom! Ilmoita mitat aina senttimetreissä. Muista mitata myös huonekalusi, joiden haluat jäävän tilaan.

Pohjapiirrustus

1. Piirrä huoneen muoto vapaasti paperille. Piirrustuksen ei tarvitse olla mittakaavassa, mitat kertovat meille kaiken tarpeellisen, piirrustus auttaa hahmottamaan muodon.

2. Merkkaa ovet ja ikkunat pohjapiirrustukseen.

3. Nimeä kaikki seinät omilla kirjaimilla (A, B, C..) Tämä helpottaa myös jatkossa , sekä suunnittelijaa, että sinua, kun tiedetään mistä seinästä puhutaan. Ota jokaiselta seinältä vaakasuuntainen kuva ja lataa ne niille varattuun kohtaan.

4. Nimeä ovet (o1, o2..) ja ikkunat (i1, i2..)

5. Merkitse huonekorkeus. Huom! Huonekorkeudessa voi olla pientä vaihtelua eri puolilla huonetta. Mittaa varmuuden vuoksi useammasta kohtaa ja ilmoita matalin mittaustulos.

7. Aloita mittaaminen ovesta. Etene systemaattisesti ympäri huonetta. Ilmoita ovien ja ikkunoiden mitat karmeineen. Seinällä, jossa on ovi tai ikkuna, muista mitata myös etäisyys seinän alustakarmin alkuun. Näin suunnittelija pystyy kohdentamaan aukon paikan seinällä.

8. Mittaa myös oviaukon korkeus ja ikkunoiden etäisyys lattiasta sekä niiden korkeus karmista karmiin. Ilmoita nämä tiedot alla olevassa kaavakkeessa.

9. Lataa kuva alla olevaan kaavakkeeseen ja syötä kaikki tarvittavat tiedot. Mikäli haluat säilyttää vanhoja huonekalujasi, mittaa myös ne ja liitä kuvat alle.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.
Esim. o1: 90 x 210
Esim. i1: 100 x 120 cm / 76 cm
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.